Jag känner inte för att röra på mig mer idag

Hej, ligger på rygg just nu med datorn på magen , jag känner inte flör att röra mig härifrån alls, vilket jag säkert inte kommer att göra heller, är alldeles för öm, jag landade antagligen rakt på svanskotan igår. Har varit på tävling idag, ponyclubjumping kallas det, det låter barnsligt men det är som lokala tävlingar, det går inte att jämföra med Sverige lixom riktigt. Det bestod av fyra banor i mitten på en stor galoppbana, vet inte riktigt hur det var uppdelat. Jag tyckte det var rörigt, blandat ponnyer och stora hästar överallt.                                                   Själva min start är det inte mkt att säga om, jag valde att retire, eller utgå efter sjunde hindret. Jag kände av min rygg när jag red och Chico, hästen jag red, bjöd inte till nånstans. Det var liksom hopplöst, tyvärr, man får inte tänka så. Men man kan inte tvinga en häst runt banan, han vände, slingrade sig fram, till och över hindren, dålig teknik.. Det var inte tittiga hinder det var bara nej. Det är svårt att parera tre olika saker med ett obefintligt säte och ett spö.  Kände mig självklart besviken och sämst när jag kom ut men vafan.

Egentligen borde jag inte åkt idag, men jag hade ångrat mig mer om jag stannat hemma.

Lite bilder från idag och igår

Hade gärna hoppat denna idag, han och hans ägare kommer inte överens men jag gillade honom.

inga hoppbilder tyvärr, lite filmklipp men dem lägger jag inte upp, för pilligt.

mot banorna, Andrew till höger

fin svans..nej, han hade faktiskt löshår ditsatt..

Första hindret, bästa språnget, säger ganska mycket, ser ut att vara 75-80 cm lr nåt, övriga skulle ligga på 90, sen om de gjorde det är en annan femma, det varierade. En av de motsträvigaste rundor jag nånsin ridit, i en lånad kavaj dessutom. vad nu det spelar för roll.

fick skriva om detta inlägg, hade skrivit ett liknande som bara försvann. trist! Men här ger vi inte upp, är trött så jag kanske skriver lite tokigt men det får vara.

Jag saknar min häst något enormt, ser fram emot att rida henne snart igen!

Tänker ta det lugnt i några dagar och vila ryggen, hursomhelst

 

Tissel Tassel

 

 


Såhär ligger det till

Ja det här kmr att låta plötsligt, men jag ska lägga om mina planer lite, har tänk igenom situationen här nu ett tag och jobbet. Sanningen är den att tyvärr ligger det inte så mkt i detta för min del, jag känner att jag inte tjänar nåt på att vara hos Agneta. Jag har haft jättetrevligt och det har varit supermysigt men jag vill ha ut mer av hela det här. Igårkväll fick jag erbjudande av en kontakt genom moster (det lät ju bra) att komma och prova några hästar. Killen som har hästarna heter Andrew och idag alltså blev jag upphämtad av Liz och vi körde direkt dit.
Först ut var ett litet brunt sto, 5 år och hon hade precis anlänt dit för tillfixning/försäljning så jag var den första att prova henne. Först longerade dem henne lite först så att hon skulle få springa av sig, vilket hon gjorde pretty good. Sen fick jag alltså hoppa upp och känna lite på henne, red henne i skritt, trav galopp, inga problem, lite grön och vinglig men inget sådär. Sen satte Andrew upp lite hinder så jag skulle hoppa henne, över kryss några ggr, inga problem. Sen upp med ett litet räcke, PANG! Där var sadeln och där var hästen och där var mina ben nånstans, jäklar vilket hopp, out of nowhere två meter upp i luften, hade inte en förvarning. Slog en kullerbytta och lyckades lixom rulla upp på benen. Ok. Upp i sadeln igen och ta om det hela, inga problem, normala hopp på den linjen. Sen skulle jag hoppa två fristående räcken, varav en ur sväng. PANG IGEN! Den här gången var hindret lite högre, återigen ingen förvarnig, försökte sitta tight och trycka på henne framåt, hon kastade mig säkert en tre meter rakt upp, slog ner som en sten på rygg, fortfarande med ett fast tag om tygeln. Trodde första att jag hade knäckt nåt men lyckades komma upp på bena igen direkt så det var bra. Men fick stå dubbelvikt ett tag för att återfå fattningen, omskakad men inte skadad. Hästen själv hade lite av ett panikanfall, det var inte riktigt som det skulle, de longerade henne över ett hinder, och Andrew sa själv att han var glad att han inte satt på henne.
Sen fick jag hoppa upp på en anings lugnare häst, Chico heter han tror jag, liten vallack också 5 år. Samma som med stoet, red runt lite, sen hoppade vi, litet intet sägande häst, fick jobba på ett få honom ur hand och framåtframåt.
Sen fick jag prova Sams häst, Sam är en tjej,20 år, som jobbar som groom uppe hos Andrew. Vallacken, 150cm hög, grå, 9 år. Det är hennes men den ska säljas för hon har en annan storhäst som hon fokuserar på, sen kom hon inte riktigt övernes med den eller nåt sånt. Trevlig, den gick på ett väldigt skarpt bett för den var het, tyckte det var lite knepigt eftersom den inte riktigt ville ta bettet (vad trevligt det låter när man säger den..) Red runt, haha, han hade öronen bakåt som om han var förbannad på mig, men han var tydligen bara en grumpy horse, grumpy men tystlåten, inte bossig på nåt sätt. Pinnade på väldigt bra, riktigt trevlig mot hindren. när vi hoppade lite högre kändes det inte som han tog i riktigt över hindret, not very careful. Men det fick mig att tänka till lite, antar att man inte bör sätta för höga krav på sig själv lr hästen när man sitter på den för första gången. Det var iaf väldigt roligt!
Nu till den intressanta biten(haha) jag ska tydligen med på en liten tävling imorrn och hoppa Chico (tror jag), out of nowhere hände alltså allt detta, med en sen kvälls förvarning. Tur att jag tog med mina vita ridbyxor. Okej, taggar genom att ligga som en padda på min ömma vänsterhöft, hoppas jag inte är allt för stel imorrn, kmr att behöva mina ben och säte imorrn!
bear with me and my aching back, det är festival för fullt här i caerphilly, stora fyrverkerier ikväll, men jag klarar inte av att gå riktigt så jag stannar inne. well well. Long update, hoppas ni orkar läsa hela, om ni gör, så YEAH! ni är i slutet nu!
Ciao Ciao all!
Ginny

Whooa

Ibland går allt lite fort och man går från noll till hundra på två röda, livet är bra intressant! säger inte mer, får se vad som händer!

Såhär bor jag för tillfället

Heya! :) Nu sitter jag på golvet i lyxsviten i mina stinkande stallkläder. Jag tänkte att det kunde vara trevligt att visa hur det ser ut litegrann? :)

såhär bor jag..
Messy dog....Morgan underlättar inte arbetet precis...

Britt och Duke

Tusseliduu! ;)


Sockerhalten i balans

godkväll, fick en kommentar igår(hrrm) om att det var synd att mina fina ord gick om intet, ja det tkr jag också. :(
Hade skrivit om ridturen med Hayley och om Norge och lite allt möjligt, tuffa känslor.. :(
Ridturen med Hayley i söndags was it? Hon kom som sagt upp med två av sina hunters, Bailey(6) och Rupert(4). Jag fick rida Rupert, 16.2 hands, på begripligt språk ung 166cm. Det var riktigt roligt, lite dragkamp först innan jag/han kom på hur han/jag ville ha det, jag måste ändra mig lite i mitt ridsätt när jag rider den här typen av hästar. När jag väl funnit knapparna kändes han precis sådär maffig och ståtlig som han såg ut(i det lite grövre laget) Men det var mycket GO i honom. :)
Hayley kom ner även igår med samma hästar, men den här gången följde Agneta inte med, så det var bara Hayl och jag, Vi red länge länge, det är som en drömvärld att rida över bergen, man känner sig bara så fri, tänk er hed, miltalsmiltals med öppen hed, blå himmel, kullar, blommor och får, inga bilar, inga hus, en pigg häst med spetsade öron och aa. Det var härligt, nästan 3 timmar var vi ute, hästarna och vi var rätt trötta när vi kom tillbaka, jobba fick vi göra, upp och ner, snygga muskler! Det var härligt, även om vi har fina ridvägar i Sverige så har vi inte dessa dalar riktigt! Det var underbart. Sen klippte Agneta nästan av sig fingret på en sax men det är en annan historia..
Idag! har det inte hänt så mkt, de vanliga stallsysslorna, åkte till en affär och köpte en stor godisburk, det var en sån där affär som säljer saker lådvis, alltså megaförpackningar, tydligen fick man inte köpa saker individual.. jag slet upp flera chokladpaket i onödan alltså..suck.
För mkt Text! ni får en bild, och en liten teaser när the big cheese is coming up this weekend... hehe. ne skämt åsido. det är en festival. Tuddelu :)
Ginny och Storm

kära blogg 2 som aldrig blev av...

hade ett så fint och trevligt inlägg som jag skrev igår men tyvärr tyvärr så försvann det pågrund av dålig internetmottagning. Nu är det mat, ska se sen om jag kan skriva om mina händelser kortfattat de senaste dagarna och dagens äventyr. Får förövrigt sova i lyxrummet inatt, wohoo! happy!
TaDaah! busig unghingst

Kära blogg

förlåt för taskigt underhåll, har inte haft tiden att sätta mig ner med datorn så. Nu har jag lite tid. Sitter just nu i husvagnen och har en tokig hund springandes ut och in här, försöker att undvika att få datorn uppäten. Väntar på att Hayley ska svänga förbi med två av sina hästar, vi ska ut och rida i bergen är det tänkt. Agneta ska rida med på Mr. B som jag precis borstat iordning. Vad mer, inte så mkt har det hänt idag, gick upp och fodrade och sopade stallplan. Myste lite med fölet Ginny.
Det blåserlite småkallt och är molningt, utanför husvagnsdörren har det samlats en liten grupp djur ser jag nu, hm.
Inte så mkt mer att tillägga just nu, vi red ut på de två svarta hästarna igår, Sunny och Lady. Jag hade Sunny.
Det gick bra, red inte så långt eftersom de inte är vana. Bara lite latjolajban när det kom en hel hästflock galopperande.
Sådär, voilà, uppdaterning!

Lite kort

Hejje :) jag har paus nu en liten stund och kunde uppdatera litegrann.. Jag har mockat, borstat och lastränat med två unghästar, mat har jag också fått :) inte så värst detaljerat men i grova drag sådär. Nu snart ska vi longera en av "svartingarna", vi skulle tagit båda men Sunny har gjort nåt med ett ben så han får stå och äta hö ist. Så där, update, blir kanske mer ikväll om jag ids. På språng igen!

Ett kort hej till min galna syster, hej.
Sofia och hennes...häst<3

Royal Welsh

Godmiddag! Jag har precis ätit frukost (sent, jag vet) men vi kom hem sent igår och jag var verkligen helt slut! :) Men vilken dag, har inte varit med om nåt liknande, det kändes som man förflyttats till 1900 talets början eller nåt sånt!

Vi gick ju som sagt upp vid 10 i 5 nångång, vi åkte hemifrån vid kvart i 6 för att åka på Royal Welsh. Sov största delen av bilresan, ca 1 och en halv timme. Sen åkte vi lite fel när vi skulle parkera men det löste sig, från parkeringen gick det typ shuttlebussar som man kunde åka med till området. Vad stort det var! ung som falsterbo och skänningemarken hopslaget! det fanns två stora tävlingsringar och två mindre och en mainring.
Vi snackar alltså inte bara häst nu utan boskap, kaktävlingar, blomstertält, motorcyklar, utställningar av alla de slag, parader, ankföreställningar m.m.m!

Först gick vi till mainringen där Hayley skulle tävla i small hunters. Man mäter tjockleken på benstommen, t.ex light weight och heavy weight. Sen stod vi där ett tag och tittade eftersom Hayley hade fler hästar som skulle tävlas, inte av henne men ändå. Gick in ett tält och fikade lite gratisfika däremellan, vilket var väldigt trevligt eftersom det var rätt kallt och småregnigt att stå och titta. Hade regnjacka och gummistövlar hela dagen, skulle tagit toggistövlarna eftersom gummistövlarna läkte in, suck. Hade glömt det sen förra året. 

Vi tittade på föreställningar och shoppade litegrann, eftersom det är shower som är huvudtemat så är shoppingen anpassad därefter, inte riktigt min kategori så, men hittade lite ändå. Det var kul att titta på allt ändå!

Ska jag förklara hur en huntershow går till? Blir tråkigt mycket text om jag ska förklara allt i ett inlägg. :)

Nu blir det megabildbomb... :)

Hayley och Bailey i small hunters klassen:
Lite allmänt:
Ridden Welsh Cobs, Welsh ponies(cobtype)
Tjurar
Robert Oliver vann champion, hans fru blev reservchampion
Blommor:
Kameragubbe som filmade oss när vi stod och tittade på blommorna. Ger igen genom att smyfotas lite. ;)
Grönsaker, i jätteformat, purjolökarna var tjocka som armar.
Coloured horses
Royal Welsh World Mounted Games (gymkhana):
Sporthorses:
Tålamodet tog slut
slutklämman:

Puh, många bilder, kan ju inte lägga upp alla dock..ni får stå ut med att jag kanske slänger upp nån bild då och då.

Chao så länge :)

Söndag med Ö!

yes, internet till min dator! fast det är inte så lång räckvidd så är liiite begränsad, har haft två riktiga slappdagar nu i stort sett. Igår åkte vi först och hälsade på hos Hayley och Lynn(som ska tävla på royal welsh imorrn) och sen svängde vi förbi hos Agneta och Graham,jag måste säga att jag älskar deras gård, helt galet mysig! hehe tittade även på husvagnen jag antagligen ska bo i typ de första dagarna för deras B&B är fullbokat, komr bli nostalgisk eftersom jag bodde i en husvagn förra året i 6 veckor när jag var över och jobbade hos Selina. Huvudskillnaden är att jag inte har min roomie Toni, hu hu :(
Denna dag har varit slappdag med stort S! Pös runt till klockan blev ung 3, då bestämde vi oss för att åka och titta på ett slott hej hopp. Det var vackert, inte speciellt stort. Sen åkte vi hem för att laga mat och fixa iordning för royal welsh imorrn. Upp vid halv 5! Nu har Agneta precis kommit och ska sova över och åka med oss imorrn. Oj vi har inte ätit än, men det blir väl nog snart nu. hoho
Nu blir det bilder på Amber!
Tuddelu so long

Alright

Sadar, framme! Eller ja, har varit framme sen torsdags egentligen. Vad kan jag skriva just nu forutom att jag saknar vissa vokaler for det svenska sprakets rakning. Har bott over hos min moster de senaste dagarna da, vi bestamde att jag inte ska aka till Agneta (som jag ska jobba hos) forrans tisdag. Pa grund av det faktum att det ar Royal Welsh nasta vecka och vi ska dit pa mandag har vi planerat. Royal Welsh ar alltsa en valdigt stor "festival" kan man saga, det ar shower och utstallningar och hur mkt som helst av allting, nastan som falsterbo forutom att det ar manga fler olika saker. Googla gar ju annars om man ar nyfiken. Pa mandag ska en kompis till moster tavla med sina hunters. Vilket gar ut i princip pa att visa upp sina fina hunterhastar. ja.
vet inte vad jag ska skriva sahar direkt forutom att jag da ska jobba hos Agneta, jag ska bo dar och hjalpa henne med hennes hastar ar nog planen, vi far se! uppdatering blir det om laget om jag lyckas fa tillgang till internet. Stay tuned..
Vill aven saga att jag saknar min alskade hast och alskade hund nagot alldeles otroligt redan! Far ju traffa dem om fem veckor igen men det ar anda lite sorgligt. Har inte min egna dator nu som man kan forsta, sa har inga bilder att lagga upp pa dem tyvarr.
Det basta jag kan astdakomma, en bild pa mig strax efter att jag landat och hittat moster. Mardromsvaskan i hogsta hugg dar.
Cya later alligator

Gränna, kläder och Camilla

Det är tisdag, vart tar alla dagar vägen? jag åker ju imorgon! Jag har,igen, inte varit hemma de senaste tre dagarna. Pappa jag och Tuva bestämde oss nämligen för att åka på minisemester med "husbilen". Så söndag åkte vi iväg mot gränna camping, vi stannade och hade picknik på omberg och besteg hjässan. Sen forsatte vi mot gränna camping. Vi åt på restauranger, fikade och vandrade omkring och badade litegrann. Det var jättetrevligt :)

Camilla har även kört hit och hamnade mitt i allt kaos med födelsedagar och klädkriser. Hon fick cykla med när jag red och så men hon lever :) Nu slappar vi litegrann framför tvn, trevligt att man kan träffa sin camilla innan jag åker iväg :)Naturreservat


Tuva

Solnedgång i hamnen


Kaffedrink

Falsterbodagarna

Det blev ingen uppdatering igår, somnade tidigt. Var ju som saget i falsterbo två dagar, vi bodde hos fam palmström, rosis nya familj. Det var hur trevligt som helst och vi fick dessutom chansen att se hanna träna dressyr, blev så glad när man såg att de verkligen funnit varandra!:) Bjöds på god mat och trevligt sällskap.
Första dagen bestod av 5 timmars bilresa(?) ner till malmö, falsterbo. Väl framme skyndade vi oss in för att se Emelie rida finalen i tour of amateurs, sen hittade vi hanna (lr tvärtom), Därefter gick vi på mässan tillsammans och kikade. Såg mycket fint men köpte inte så mkt. På kvällen sen åkte vi till rosis stall direkt från falsterbo och tittade när de hade dressyrträning. Andra dagen hade vi reserverat platser för hoppningen, först var det derbykval och sen ponnygp:n. Handlade lite på mässan och kollade in en del saker. Sen blev det flera timmars bilkörning hem igen men det gick bra. Två kanondagar med andra ord, var underbart att få träffa rosi igen och få lära känna hanna!


Emelie

Malin Baryard-Johnsson


Angelica Augustsson

Vinnaren av gp ponny 2011, Frida Mårtensson


Ordentligt ompysslad, bilder på rosi


fina!

...


Blev en lyxshake-bananasplit på vägen hem

Plötsligt blev jag även ägare till en sån här nere i malmö, oväntat slut på falsterbodagarna

Det får väl sammanfatta mina dagar lite sådär nu i efterhand. Kan ju tillägga att vi hade tur med vädret! Vi höll visserligen på att frysa ihjäl när vi satt på läktaren ett tag, men i övrigt var det solsken B) fick höra nyss att vädret var jättetråkigt och regnigt därnere de senare dagarna! Kom hem med en rödnäsa kan tilläggas ;) 
 


Snabb uppdatering!

Hej! Här kmr en snabb uppdatering bara, det blev ett uppehåll här i bloggen för jag har faktiskt inte varit hemma de senaste två dagarna. Vi bestämde oss nämligen tisdagskväll för att åka ner till malmö ons-tors och träffa Rosi, hennes nya familj och gå på falsterbo. Mer om det ikväll kanske! Nu ska vi dra in till lkpg och hämta min dator och äta middag och kolla efter grejer, mer update ikväll om jag orkar.!
 


Exciting new day

Det är den sjunde idag och måndag, och det var min sista jobbdag! Fast det är helt klart blandade känslor, dels för att det var ett kul jobb och dels för att jag glömde närvaro/betalningslappen där så måste svänga förbi där imorrn igen för att hämta upp den.. -.- Men jag är glad ändå, fick dessutom en fin present av dagmammorna som tack för min insats :) väldigt gulligt!
Helgen som sådan har varit väldigt bra, har dock haft lite sömnproblem men det blir nog bra, fast får alltid ångest när jag inte kan sova ordentligt. Igår blev det dressyr för monica, kändes sådär men hon var fin tyckte mamma och hon ser även fin ut på bilderna, men sådär är det ibland. får se om jag kan få upp några av dom bilderna sen. Imorrn ska vi åka och få Amber "provriden" av Johanna Quist, förhoppningsvis vill hon rida henne vid några tillfällen medans jag är borta in the UK. Det blir nog bra. :) Dessutom kan jag ju nämna att min snälla syster red Amber i lördags, det var jättesnällt eftersom jag var i jönköping. Men denna vecka måste jag köra stenhårt och verkligen rida ordentligt, min vecka i ledigheten ska utnyttjas och Amber ska få mycket uppmärksamhet. Har inte putsat iordning utrustningen från igår efter träningen så har en klump i magen för det haha! Upp imorrn och ta tag i det!
Tänkte ha lite bildbomb, enjoy.


Goodiebag!, en god present

bästa kvalité, jag ritade upp Bambi och lite smått, dock inte tomten, den gjorde Becca

En pongo-dalmatinvalp också

Ännu mer! roligt sommarjobba eller vad? ;)

...Detta har jag pysslat med bla.a. på mitt sommarjobb! dekorera väggarna med min fina konst.. ;)

fick en trevlig nyhet idag btw, är glad kan jag jag säga!
 
hutter dutter! <3


Morron

Morron morron, lördagmorgon och jag kom på att jag inte bloggat sen tisdags. Har varit så trött när jag kommit hem att jag bara inte orkat! Nonstop-painting i 5 dagar tar på krafterna kan jag säga. det har inte hänt så fruktansvärt mycket, var i Vadstena en sväng onsdagen men Johanna och Amanda, vi åt glass och kikade på fräna bilar. Amber har haft en väldigt slapp vecka, red ut henne en sväng torsdags, jobbade lite och kände på henne igår..

Jag ska visa lite bilder sen vad det är jag har pysslat med under veckan, har inte bilder på allt men ska jobba måndag med så då får det bli kort på slutresultatet. :)
Vädret är mulet, lite småtrist sådär när det entligen är helg och man vill jobba på brännan!


Tuva bjuder på en liten bild från förra julen! lägg märke till de små utsmyckningarna i pannan.. ;)

Nu tänker jag sätta fart att rida, tog sovmorgonen idag! blir eventuellt en tripp till Jönköping senare, hej o hå :)

hutt dutt <3

RSS 2.0