Sitter i skolan

...och har medialabb. Väldigt mycket som inte händer, sitter och petar lite på mitt projektarbete... Slutar kvart över två idag och har hoppträning ikväll halv 8, det är min dag. Är hungrig som en jag vet inte vad, oinspirerande dag än sålänge! Hoppas det blir bättre.
Sant, sant.....

Hoola Badoola...




Vanten idag! Ryckte "färdigt" hans man idag, den får duga så kände jag och klippte av den, fia kmr smälla av när hon ser honom men det är det värt, nu ser han inte ut som en skogsmulle längre. :)  Det gick att rida ut på honom, men han var pigg! har alltid tänkt på honom som lite seg sådär men det var han ju allt annat än, kul! :) Jobbad Amber på banan, inte så länge men helt nöjd, hon påminner om min förra c-ponny i sättet. :)


duscha, hitta nycklar och sånt inför skolan imorrn... det blir nog bra..:)


2011-08-22

Hejhej, måndagmorgon och sista dagen av sommarlovet, det känns tråkigt precis som jag skrev till Camilla imorse. Känner mig otroligt seg och trött, vill bara krypa ner under täcket och sova bort resten av veckan.

Hursomhelst, igår fick jag besök av Camilla, hon fick cykla med när jag red ut på Bambi som precis fått en ny sko. Vädret var supertrevligt så det var mysigt. Sen hängde vi omkring, tittade på två skräckfilmer, The funhouse och IT. Fast vi har fortafarande ung en timme kvar på IT , Stephen King filmer är otroligt långa! Det var iaf mkt roligt, har inte skrattat så mycket på väldigt länge! Stackars Camilla som blir matad med konstiga saker när hon kommer förbi! ^^  Fick lite dåligt samvete när hon skulle köra hem i mörkret sen men hon blev inte uppäten så det var bra :)


Nu iaf ska jag ut och rida de två stallborna, frågan är vad jag ska göra med den gula. Går det att rida ut på honom? Vi får se!




Söt Camilla!, gammal bild från när vi gick i nian, vad tiden bara går! (camillalaarsson.blogg.se)


Ace och Vanten, lr Tigger som jag föredrar. livet är så orättvist ibland

gamla bilder från min mobil.


Maltesers och film?

Hej igen! Det var ett tag sen men jag är iaf hemma nu igen! Vi kom hem till vårat kära gärdslätt runt midnatt i tors, då hade vi gått upp halv 5 på morgonen och sen rest hela dagen, var skönt att komma hem till alla älskade djur och familj.
Men det var ju ingen som sa att det skulle vara störtmycket regn här hemma så igår tillbringade jag större delen i stallet med att tvätta och fixa hästar och göra det till "mitt" igen. Myste med pappa framför tv:n sen och mumsade godis.
Idag vaknade jag först efter en hemsk mardröm(inga detaljer, men det var minst sagt groteskt), sen vaknade jag ännu mer av att fia och mamma bråkade och skrek på varandra. Kul morgon, ville inte kliva upp först, tur att jag har min halvdöva katt att hålla i tassen.. Hursomhelst så gick jag upp när alla hade flugit sin kos och matade hästarna och åt frukost och allt sånt som hör mornar till. Fick äntligen ta en ridtur på min roliga häst, hon var rätt explosiv och sprattig men kändes ändå följsam, sen tappade hon en sko på hemvägen vilket inte var så roligt. Har fått höra att hon fått jobba hårt när Johanna har ridit henne så jag är nöjd. :)
Nu ska jag äta och sen vet jag inte alls, känner mig rätt seg och allt i stallet är gjort så får väl hitta nåt att roa mig med. Film och maltesers lutar det åt litegrann här... ;)

Hej igen!

Det har varit ett tag sen jag skrev nu, har haft det lite småbesvärligt med internetet. Åkte till Toni förra veckan, mamma kom på fredagen och så spenderade vi lite tid i England på väg tillbaka från flygplatsen och shoppade litegrann. :) Söndagen åkte vi till ett slott och en nyöppnad hästbutik. Idag spenderades större delen av dagen i Cardiff och shopping shopping! Har gjort av med en del pengar, men planerar att göra av med en hel del mer imorrn igen. :) Det är alltid bra att få lite överblick på saker först och sen åka tillbaka igen och köpa allt som man gillade, that's how we play.. :)
Jag ger er lite bilder från min och Tonis tjejkväll och sånt 
Min och Tonis middag i "palatset" förra veckan :)
Jag fick i uppdrag att designa håridé inför ett bröllop under vår tjejkväll, blev rätt okej i slutändan, dock var det inte en knut uppe på hjässan ^^
Vi hälsade på pensionerade Mickey, Tonis gamla häst
Huset som Tonis mamma jobbar i, skapligt elegant! fick en specialrundtur innan det öppnade för allmänheten, tyvärr inga foton från innehållet då det kunde strula med larmen lr nåt sånt. Buscot Park. Många värdefulla och berömda tavlor av rembrandt och andra kända konstnärer värda många många miljoner hängde där.
Nu ska jag äta, har dessutom kramp i armbågen här nu... det får räcka för ikväll! :)
hejdå!

Back in Caerphilly

Klockan är just nu 9 här nere och jag har precis kommit hem till Liz igen från Bristol. Är supertrött men tänkte att jag lika gärna kunde uppdatera jättekort. Jag har haft det helt fantastiskt och nästan allt var sig likt därnere och det var underbart att träffa Toni igen och se att hon lever och är hel efter olyckan! Brutna nackar är inget att leka med! Jag insåg nog inte hur mycket jag faktiskt har saknat henne. Önskar att jag kunnat stanna en vecka men det går inte just nu. Har tagit många bilder som får läggas upp nån dag!
Imorrn ska jag följa med Hayley och c:o till en show igen, måste gå upp vid halv 6 lr nåt sånt, hurra! Nej men det blir kul, fullt upp för tillfället!
Thats's it Scampi Champi på er! In i duschen och sen kasta sig över nån mat!

Såhär på morgonkvisten

klockan är här just nu fem över kvart i 8, eftersom jag glömde blogga igår så får jag göra det nu istället!
Igår fick jag skjuts upp till Hayley vid halv tio för att följa med henne upp till Usk. Väl där så fick vi vänta omkring ett tag för de höll på att träna några hästar, sen fick jag order om att rida Collin, coben, igen. Skulle rida på ett fält och lattja runt lite mest, kul tänkte jag! Förutom att fältet i fråga stupade rakt ner och hästen i stort sett var ostoppbar och väldigt hopppig för alla möjliga småsaker. Lite småskumt när han försökte sätta fart rakt nerför branten, blev rätt sur på honom till slut och då skärpte han sig litegrann.
Sen fick jag leta reda på Chiko och rida honom på samma sätt som Collin, oh nej tänkte jag, inte Chiko igen! Men bestämde mig för att testa en teori jag har om honom. Jag tror inte han är en häst man ska skritta fram, för varje gång jag har ridit honom så har han varit okej de första metrarna men sen bara dött iväg. Så jag skrittade bara upp till fältet tio meter bort och direkt där så började jag trava och sen galoppera. Och spånabalar och makaroner, jag skulle nästan anklaga honom för att vara pigg! På hans eget lille sätt då. Han fattade t.o.m galopp självmant. Han är inte den typen av häst som ska nötas, intensivt och kort passar honom.
Det är synd i efterhand att jag inte listat ut detta innan till tävlingen, hade gjort helt annorlunda då. Men det blev ju lite kort varsel om man säger så.
Sen hjälpte jag till på gården med att släppa ut hästar och fylla hönät. Sen en timme innan vi skulle bege oss hemåt kom Katie, som bor i ett hus där på gården, och frågade om jag ville rida hennes Addie igen och hoppa litegrann. Jag säger ju såklart ja så det gjorde vi, hon är ju väldigt grön eftersom hon precis blivit inriden men hon är väldigt känslig för hjälperna, även om hon inte är hundra på vad de betyder! Det var kul, vi fokuserade på att hon skulle ta hindren själv och lära sig utan att jag hjälpte till för mycket. Katies tvillingsyster tog bilder från det men glömde fråga om hon kunde skicka dem så jag kunde lägga upp nån.
Men nu ska jag sätta fart, 9.25 går tåget till Yatton och jag ska vara ombord det! Blir nog ingen uppdat. nu förräns ons-tors.
Lyckus Tillus! :)
Ett kort hej och hälsning till alla mina vänner därute! hej och heja er!

Grattis Hanna och Rosie

som vann finalen i sugar cup! Är så glad här borta! Min mor var alldeles till sig av glädje och ringde upp och berättade. :) http://ryttarinnan.devote.se/
Uppdatering igen då, bättre sent än aldrig som jag egentligen aldrig säger. bättre aldrig än sent mer, tror jag..
Hursomhelst, Igår var jag på Show i Brecon med Hayley, Lynn och Sam, vi åkte i Andrews lastbil, Andrew själv är och hjälper till på fälttävlingarna i Gatcombe. Mycket lyckad dag, Först blev Hayley tvåa i sin huntersklass på Bailey, sen vann Sam novishunterklassen på Rupert och sen blev Hayley reservchampion i finalen. tur med vädret hade vi också.  Det var en mysig show, tydligen en av de äldsta i landet, det var allt från utställnigar till åsnor och miniatyrhästar, väldigt intressant alltihop. :)
Det blev inget Usk idag! skitväder så vi struntade i att åka upp dit, ist åkte vi på bilsightseeing litegrann. Men imorgon ska jag åka upp dit med Hayley igen.
På tisdag ska jag ta tåget ner till Bristol och hälsa på Toni och stanna där till ons ev. kanske torsdag. Måste se hur det är med henne eftersom hon frakturerade nacken för ett tag sen, den lär ska vara ok men hon får inte rida än sålänge.
nästan färdig sminkad Rupert...
Hayley and Bailey looking smart
Rupert och Sam
bara för att min syster är så förtjust i den här färgen..
en åsna och hans gubbe...
Ett kort hej till min mor som kommer på fredag, hej. :)

Drop Dead Simone

kära blogg, med anledning av ohändelser och händelser har det varit uppdateringstorka. Hade två dagar ledigt för att låta ryggen vila och det var bra, den är mkt bättre, känner av den lite nu sådär efter två jobbdagar men det blir bra! :=)

Vad hände igår? igår åkte jag ner till Usk, där andrew har sin bas. Just i skrivande hettans stund kan jag för hela mitt hjärta inte komma ihåg några större detaljer, men jag red fyra hästar. Först red jag en fyraårig D-ponny, red den on the flat och sen hoppade vi litegrann. Sen fick jag rida en häst som hette Addie, Admiration, också fyra år som precis blivit inriden, gjorde samma med den som med den förra. Hon hoppade riktigt trevligt, och som jag fattade så hade hon väldigt fin hoppstam, b.la. Baloubet du Rouet. Sen fick jag rida den gråa Radley, min favorit däroppe. Red och hoppade även honom. Sen red jag ut på en kritvit hunter som heter William.

Idag fick jag skjuts till Hayley's stall vid tio över nio, hjälpte henne att mocka och fixa med hennes hästar för att sedan åka till Usk igen. Fick en häst att sitta på direkt, Harry, sex år? inte helt säker, men han is ought to be sold anyway. Jobbade honom on the flat, fick ta till alla mina 158 cm för att få ihop det i början, han ville gärna lägga sig i handen och släppa bakbenen, men sen svarade han upp riktigt fint och jag jobbade nästan i en god timme. Älskar att rida den här typen av häst, det är komplicerat men det är kul.       Sen fick jag rida Chicko igen, My god. Men vad jag tror är att han behöver självförtroende, det är som att han inte vågar ta för sig av marken. Han fungerar bäst när jag sitter ner och jobbar, litesmåförbannad fick jag vara med dressyrspöt i högsta hugg, men han lossnade och blev faktiskt mjuk efter några mindre konfrontationer här och där.

Var ganska trött och öm efter de här två passen, vissa hästar kräver så mycket energi att det är galet. Iaf så hjälpte jag väl till här och där, fyllde hönät, fyllde på vatten åt alla hästar och massa annat. Sen fick jag rida ut med en cob, Collin. Trav, skritt på asfaltsväg, han var mysig att rida, rejäl men ändå framåt. Inga bilder från idag.

Det är konstigt  hur snabbt man vänjer sig vid olika situationer, älskar känslan när man kommer in i rutin. Jag känner mig redan som hemma uppe i Usk, med männsikor som talar ett annat språk och som jag känt i ung fyra dagar. Jag tror jag har ganska lätt för att anpassa mig.

Bilder från igår.

D-ponnyn

första gången han hoppade vattenmatta, han var så modig




Sam på sin systers ponny och jag på William.








Inga fantasihöjder men det är kul! Älskar den här gråa hästen, 152 lr nåt sånt tror jag.

Men nu ser jag i kors här känner jag.... ska ev upp till usk imorrn igen.

..! höll på att glömma, jag och Liz gick på bio igår och såg Transformers 3. Den var jättebra, tror att mina ögon har börjat vänja sig vid det här med 3D nu. Mkt action iaf.

Harus Tassus! :)

 

 


RSS 2.0