Ambrozja

Ambrozja (Amber)
2004
e. Florencio I ee. Florestan(Furioso II) ue.Donnatelli - Donnerhall
>♦<
Florencio I :
>♦<
Lik sin far till utseendet! Min fina dressyrstammade hästdiamant.

Sitter och..

... gör käkövningar, har fått inflammation i käkleden igen. Vilket gör att det gör väldigt ont att öppna munnen fullt ut och tugga. Sov med min bettskena inatt, eftersom jag har ovanan att spänna käkarna och gnissla tänder när jag sover.
Sen har jag bett den goda Emman att skälla på mig om jag sitter och gnager på insidan av mina kinder, en annan ovana. Och även att jag ska slappna av i käken överlag. Puh!



Bild på den gamla Hoppitopp.

Mm det bara krasar om lederna när jag när jag rör dem...

hej hopp



Rosa Flygande elefanter!

Så har det varit en ganska händelserik dag idag. Visst inga rosa flygande elefanter... Det hade ju varit lite väl amazing kanske..ojoj!
 Hursomhelst, anländer som vanligt till skolan en minut innan lektionen börjar, bästa timingen. Får sen höra att det har varit bråk mellan några i klassen. (inga namn nämnes). Det är så himla tråkigt med dålig stämning. Men med bara en lektion + 20 min svenska så gick det bra, för min del iaf. Har svårt för drama, bråk och hotelser.
 

Sen fick jag i uppdrag att köra Erika (erikastraning.blogg.se) till hennes körskola och sen gick jag med Johanna ( maybejohanna.blogg.se ) på "stan" ;). Vi hamnade på Coop där jag rafsade till mig lite clementiner och vindruvor. Fikade lite gratis "Kaffe" (cacao crème) så det var lite mysigt sådär. :)

Vi tog en snabb titt på lindex så Johanna kunde shoppa en ny tröja. Sen försökte jag sälja bippern(bil) till nämnda vän och hon lät mycket intresserad. (Och det är meningen att den ska säljas så jag håller inte på med skumheter) Sen skjusades hon hem. :)

Amber trimmades en runda, var fin, lite på tårna eftersom det blåste. Ser fram emot hopplektion för Tord imorrn.





Pink_elephants_large
Jaa..det var dessa elefanter (från Dumbo) jag hade i åtanke, de är läskiga!

Dålig kvalité på den översta, men den är färskt tagen iaf. Ville bjuda på nåt nytt. Får se om jag kan få nån att ställa upp som fotograf nån dag sen kanske. :) (mmysig hästkudde i bakgrunden..)

Nu ska jag titta på ghost whisperer och sen sova.

Hej Hopp

Fikatajm på Coop

Coop + fika + Johanna = bra tisdag!


Ingen lektion

För mig nu på morgonen, sov väldigt illa inatt coh mår aningens illa nu. Så jag bestämde mig för att inte gå på kulturhistorian nu på morgonen.


Heja oss!

Det gick bra! Bra och lugnt pass, hade bara fokus på att det skulle vara mjukt och lugnt. Jag är väldigt nöjd och Amber var nöjd och allt kändes toppen. Med tanke på att hon stod igår och vi inte var hundra överens i lördags. Fast det blir ofta helt tvärtmot vad jag förväntar mig eller räknar med. Eller jämt. Monica ställde upp som fotograf!(mellersta) därav den ngt suddiga kvalitén. Och så ville hon inte riktigt stå still sen. :)

 


Nu åker vi på träning


Måndagar!

Sitter nere i medialabbet och är supertrött. Vi hade tydligen ingen foto idag... känns lite sådär att ha åkt in i onödan.. 

Ikväll är det dressyrträning, är inte superpepp av vissa anledningar men mamma tyckte vi skulle åka ändå. Så det är bara att göra det bästa av ett. 

Ska masa mig mig upp till engelskan snart, varför känns allting så trist idag!? Aja, slutar ju halv tolv iaf. 


hmm ser lite stökigt ut.. men min fina Bamsa är stilig!


Hej Hopp

Dagens

Jag hatar verkligen de hysteriska väderväxlingarna som pågår! Storm, sol, regn, moln, blåst! Stackars hästar som är ute, fast dem ska in snart.

Jag har tömt Ambers box och gjort den fin med nytt fräscht spån och avsopade väggar. Drömde inatt att hennes vattenhink växt och var lika stor som halva boxen, mardröm att hålla den ren! Och så drömde jag att Gulisen egentligen var en hund fast en ovanligt stor en. (det kanske stämmer...) Det är så mysigt med drömmar. :)

Fick veta igår att våra kusiner ska fira jul ihop med oss, kul! Fast lite nervöst eftersom jag inte känner dem så bra och jag har inte en aning om vad man kan köpa och ge bort? Ojoj. Får fråga pappa.. det är ju trots allt hans bror.

Såg just att vädret verkar ha kinkat ihop, klockan är kvart över 3 och det är jättemörkt ute. Nu vill jag ha snö!




Söndag förmiddag, Första advent!

Tog en ganska rejäl sovmorgon idag, sen masade jag mig ner för att titta på grandprix hoppning från globen. Lite synd att det inte blev svensk seger men så är det. Igår var jag och Johanna i lkpg och shoppade och fotade julbelysning. Så nu har jag lyckats skrapa ihop bilder till min fotouppgift, ljus i mörkret. Det var riktigt trevligt, trots att Johanna inte var på samma vågplan som mig när det gällde mat, jag var så sugen på thaimat och hon ville bara ha en räksmörgås.. slutade med att det blev två räksmörgåsar.
Nisse i egen hög person.
Hej hopp

På väg hem

Sitter på tåget hem, vi känner oss ganska trötta och sega. ;)


Lite bråttom

Är precis på väg ut i stallet nu och ska rida bambi, sen är det meningen att Johanna och jag ska ta 13 tåget till lkpg och julshoppa/mysa. Heja heja!


Dags att flytta hemifrån kanske?


Fredag fredag!

Sitter med en stendöd dator i knät och väntar på att matsalen ska öppna.
Igår var jag supereffektiv och städade igenom hela mitt rum och "designade" om det litegrann. :) Sen red jag den gula hästen på en "skrämselrunda" runt grannens ladugård. Det gick bra, lite småknöligt men vi tog oss igenom det.

Får se hur resten av dagen utvecklar sig..


Smoothies och Jobbigheter

Ja som rubriken berättar, har börjat göra smoothies igen, hade glömt hur bra och gott det är att äta till frukost.
Så det sitter jag och dricker just nu. Plus en macka med nästan brunt bröd och salami. Intresseklubben antecknar!
Sen till det andra så hade jag ett personligt breakdown igår. Det känns som så mycket har gått fel och jag orkade inte riktigt hålla ihop det igår. Men det går bra, det är bättre nu. Ibland behöver man brytas ner lite för att kunna gå vidare. Nu tänker jag bara vänta på framtiden så att säga.
Det var kanske inte ett jätteroligt inlägg men det är skönt att bara skriva lite. Jag är på bra humör nu och hoppas att allt bara börjar fungera och att det inte händer mer otäcka saker ute i landet.
Sen tänker jag förhoppningsvis inte skriva mer "ledsna" inlägg här.
Tack för mig. :)
Bild från när syster och jag åkte skidor för några vintrar sen. :)

Sneaky!

Aha det är därför vi får en massa datorprogram för tusentals kronor gratis från skolan....sneaky.
Tumblr_lpvrp2vn5j1qkeu9lo1_500_large

These are the lovely bones

Har gjort det jag "har att göra för dagen" och just nu sitter jag i mitt rum med ett kaffedoftande ljus tänt och en kopp te. :)
 
Hade en sån fin stund i stallet förut. Jag satte mig på huk inne i Bambis box och lockade henne till mig med små gulliga ljud, och så kom hon fram och stack huvudet i min famn. Och så satt jag där och kliade henne i pannan i kanske 5 minuter. Om hästar kan spinna så var det det hon gjorde, med sina ögon stängda och hängande underläpp. Sen släpade hon sig iväg och försökte trampa på mig i all välmening. Så kan det gå.

Det är så mysigt att hon har ett så finlemmat litet huvud och så är hon så kelen och älskar när man kliar/borstar henne i pannan, pillar med hennes pannlugg eller drar lite i hennes öron. Den uppfattning (fördom?) som jag har är att hästar/ponnyer med "små" ansikten ofta är rädda om dem och gillar inte när man pillar för mycket. Så därför kanske jag blir lite extra charmad men det är väl individuellt.
Nu ska jag mysa och kolla på lite 
Fairy tail. Happy! ^-^ Fast såg just att Michael McIntyre är gäst hos Top Gear så det måste jag se först. :)


2pt7xg6_large
Happy!

521639_large

Hej Hopp


Hur blev det såhär egentligen?

Jag som var så bloggsugen i helgen fick inte till ett endaste inlägg? Lathet? kanske, jag vet inte riktigt, jag kom av mig. Plus att jag haft en galen morsa springandes i hälarna.

Anyways, I fredags åkte jag + mor & far som sagt till Ullared, Jag var på riktigt bra humör måste jag säga när vi va där, ofta brukar jag tycka att det är jobbigt och tröttsamt att gå där men inte nu. :)Strosade runt och hade det mysigt. Köpte ungefär dubbelt så mycket som jag hade tänkt. Hittade det jag hade tänkt plus lite till! Enda besvikelsen var att jag inte såg Emma, fast dem åkte lite senare än oss så jag missade henne. Sen blev jag bilsjuk på vägen hem, trodde jag skulle spy men det klarade sig genom att jag lyckades somna.
När vi kommit hem och packat ur bilen så fick jag slänga mig i bilen och åka till Mjölby för kinamat och breaking dawn. Den var bättre än vad jag hoppats på, hade inte så höga förväntningar, vilket brukar hjälpa.. något som var negativt var att de utelämnade många smådetaljer som kunde varit intressanta för dem som inte läst boken. jaja. Det var trevligt sällskap och mysigt överlag och då spelar det inte så stor roll om filmen är bra eller ej. :)

På hästfronten inget nytt direkt, i torsdags drog jag med Tigger(vanten) ut på en skrämselrunda i mörkret. Dvs. förbi en ladugård med kor och högljudda ventiler. Det fick bra..med lite övertalning. Han försökte några fula tricks men det gick inte!
Nå så i lördags så fick Bambi gå kvarnrundan, hon var ganska hispig och dragig men vi klarade oss ifrån att börja slåss.
Och igår jobbade vi på banan. I enbart skritt och galopp, vi övade lydnad och smidighet. Hon var ganska hispig när vi skrittade fram en sväng upp till skogen. Och på tal om det, när jag tog ut henne från stallet så står den lilla hunden där med sin gröna krokodilvalp i munnen. jätteallvarlig. Då skulle den visst med upp till skogen. Så var jag tvungen att sitta där och oroa mig för att hon skulle lägga den ifrån sig. suck. Men det gick bra, hon är en bra mor! nog tal om den nu. Amber kom loss jättebra på slutet och jag fick kramp i både rygg och högerlår efter att ha hållit ihop henne. Fina knäppa brunhäst. :) Höll nästan på att bli avslängd när jag sa till henne på skarpen en gång. Men det gick bra det med,det är lite tokigt när man har ett litet "moment" och sen nästa varv är allt bra igen. Så är det.






Hej Hopp!



Breaking dawn

Sitter just nu i en överfull biosalong i Mjölby, älskar hur folk tar tillfället i akt och undersöker hur en biograf ser ut på nära håll.


..

Blogg.se funkar inte riktigt som det ska via iphone...


Fika och frukost!

Mums mums, kaffe moccha + räksmörgås + en liten bit morotskaka


Ullared

Låång kö, kallt!


Ut i mörkret

Nu blir det ridning resten av kvällen


torsdagsmys!

Hej, sitter just nu i en datasal i skolan, vi har håltimme fram till klockan två -.- Har skrivit nationella prov i svenska och det gick bra. Gick fortare än vad jag trodde. Vi fick ju hur mycket tid som helst på oss, och då får man lite sådär dåligt samvete för att man inte ens stannar hälften av tiden..

Igår var det tordräning, det gick bra och tord tycker att det händer saker hela tiden så det är ju skönt att höra. Bambi var lite överspänd och så men vi redde ut det ändå rätt bra. :)

Imorrn verkar det som att jag ska åka till Ullared med mami och papi. Det var lite sådärigt om jag skulle hänga med först men sen så visade sig att Emma skulle dit imorrn! Det är ju för slumpigt  för att missa. :O

Allmän status idag: känner mig alldeles övermysig och slapp idag, skönt! Med andra ord känner jag mig som min gamla dammiga katt därhemma. :)

Något annat spännande är att Coop har öppnat och bjuder på smörgåstårta och billigt godis. aha. ;)





slänger in en gammal bild på pherrari och mig från kumla. så kan det gå om man söker på sitt namn på google för att man sitter vid en tråkig skoldator. ;O



Hej Hopp!


Tankar och vardag

Idag hade jag mig en skolfridag, bra och samtidigt mindre bra. Imorgon har jag ev. två muntliga redovisningar och på torsdag har vi nat skriftligt prov i svenska. suck. Händer ungefär nada större delen i skolan och så pang! dubbelsuck.
Aja, Idag har jag som sagt inte varit i skolan utan hemma och pluggat. Pluggat och funderat. Jag hatar verkligen muntliga redovisningar, är så rädd för att stå därframme och få tunghäfta! Speciellt när jag inte är hundra på vad jag ska säga.. Red en sväng på Amber i mörkret förut (sabla mörker!)
Tänk vad bra det är att det finns bra människor i ens omgivning. Människor som stöttar och är positiva även om man själv inte är i sitt esse. Det är guld värt och bör behandlas med största omsorg.nSå är det.
Jag hade något på hjärtat förut, men glömde bort vad det var. Och det kanske är lika bra egentligen. :)
Jag hoppas du kommer att finnas där för mig när jag behöver det, för du vet att jag alltid finns här för dig.
Hej Hopp!

Äkta kärlek!

Titeln säger allt, Rosie och Pherrari. -08

Gratulations

Har slutat för dagen, nu ska jag svänga förbi hos Johanna för lite födelsedagsfika. :) Grattis på 18-års dagen Johanna!


..

Usch vad otäckt livet är ibland. Ta vara på er!
177994451_2815684ffd_o_large

Du kan ju drömma

Idag är det fars dag! Min egen far ska få en present snart och tårta(som jag dekorerade förut.)
Igår åkte vi som sagt till Tyskland vid tre och jag sov hela vägen till Helsingborg. Vi var framme vid kanske halv 12. Sen handlade vi, eller pappa handlade. ;)Jag hjälpte mest till och sådär. Hittade lite som jag tyckte om, bl.a. nån slags jordgubbslikör som såg spännande ut. Värt ett försök eftersom jag har så svårt att få ner något i alkoholväg nuförtiden. Det är ju egentligen ganska bra, men ibland känner man pressen från alkoholkulturen runtom. Hursomhelst så var det väldigt mysigt alltihop!
Därefter färjade vi oss hem och när vi hade landat i Sverige igen så fick jag köra oss hem. 4 timmar på motorvägen bara, i världens dimma och mörker.. ;)
Det var mystiskt men jag var envis. När vi äntligen kom hem så var jag helt slut men var tvungen att hjälpa till å lasta ur bilen och gå ner och fixa och kladda på Ambers hovar. Men sen dog jag mest bara i sängen.
Det var min lördag lite kortfattat, ha en fortsatt bra söndag!
Idag är det fars dag! Min egen far ska få en present snart och tårta (som jag dekorerade förut).
Igår åkte vi som sagt till Tyskland vid kl.3 mitt i natten och jag sov hela vägen till Helsingborg. Vi var framme vid kanske halv 12. Sen handlade vi, eller pappa handlade ;). Jag hjälpte mest till och sådär. Hittade lite som jag tyckte om iaf, bl.a. nån slags jordgubbslikör som såg spännande ut. Värt ett försök eftersom jag har så svårt att få ner något i alkoholväg nuförtiden. Det är ju egentligen ganska bra, men ibland känner man pressen från alkoholkulturen runtom. Hursomhelst så var det väldigt mysigt alltihop!
Därefter färjade vi oss hem och när vi hade landat i Sverige igen så fick jag köra oss hem. 4 timmar på motorvägen bara, i världens dimma och mörker.. ;)
Det var mystiskt men jag var envis. När vi äntligen kom hem så var jag helt slut men var tvungen att hjälpa till å lasta ur bilen och gå ner och fixa och kladda på Ambers hovar. Men sen dog jag mest bara i sängen.
Det var min lördag lite kortfattat, ha en fortsatt bra söndag!
lite spegeleffetkt där tillbaka på mig, jaja. En present som jag fick av min älskade far från färjan, har velat ha den här parfymen sen länge!
Hej Hopp!

Happy Friday!

Sitter i bildsalen och har precis målat färg på min häst, skrynklig som jag vet inte vad men men. Religionsprovet idag gick bra! Är väldigt nöjd, gjorde mitt bästa och kunde inte gjort mer. snart slutar vi och då blir det godishuset. So long!


Not Happy!

Inte lycklig just nu! Får ingen ordning på nånting
Tumblr_ltpb3ibhwb1qhtwlko1_500_large

I skolan

Och roar mig med att rulla tummarna! Nej, det är inte helt sant men vi har lunch nu och sen bild. Får se hur dagen slutar. ;)
Planer för kommande dagar: Idag, plugga religion och prova dressyrsadel på Bambi.
Imorgon, Prov! och sen lite ledigt och ridning såklart.
På lördag ska jag åka till Tyskland med pappa, måste gå upp klockan 03.00! usch, kmr vara död i bilen dit! Söndag, cr med Bambi i tollstad. roligt roligt!
Och till sist lite bilder på den finaste lurv-damen!


Hon vet precis hur läcker hon är! ;)

Hej Hopp!

Drömmar

Tumblr_lty7ek0ssa1qb8ikqo1_500_large
Delar med mig lite av mina minnen
***
Det kommer säkert att dyka upp fler, det gör mig glad och lite sorgsen på samma gång..
<3
(angående den risiga kvalitén, de är från min gaml-gamla mobil, tagna i stunden, så är det)

Persikor

Är en intressant frukt som jag skrev på Emmas blogg http://emja.blogg.se/
"Persikor är en mjuk frukt med saftigt fruktkött, jag vet att man kan göra alla möjliga spännande saker med dem. T.ex. jucie, paj och tropiska drinkar. Men man kan även frysa in dem och använda till chokladfondue. Det är en av mina favoritfrukter! Den är både len och syrlig och tillsammans med ett gäng färska hallon kan man gå långt. En annan hemlighet är att persikokärnor är populärt i peelingprodukter."
Waffles5_large
Tumblr_lbmgwh3xgu1qbqn53o1_400_large
Fick skolkatalogen idag, är väl sådär nöjd med min insats. Men det är ju lätta att ångra sig i efterhand såhär. Får bara finna mig i det och se glad ut. :) ska se om jag kan lägga upp bilden här sen.
Hej hopp!

chokladmuffins och katthår

Jag tycker det är väldigt jobbigt att plugga religion! Det finns andra roliga saker att göra, som att kasta en boll på hunden lr nåt.. Nejdå, men jag har "hästfri" dag idag, eller snarare att jag inte ska rida så att jag kan ägna mig åt plugg..
Mamma tog med sig en dressyrsadel hem idag, så imorgon ska vi prova den och se om den ev kan ligga bra. Fick också höra att den prestigen som vi provade förra veckan och som båda trivdes med men som var bara liiite för trång ev gick att ändra lite på. Så det ser ljust ut på många fronter. :)
Är så så galet sugen på att åka på tävling nu, ev att det är en cr nu i helgen som vi kan åka på. Men det verkar som att det blir en tripp till Tyskland i helgen så vi får se hur det blir med allt.
Så känns det.
Kronärtskockor till kvällsmat? hm..
Hej hopp och trevlig kväll!

Idag är en grå dag

..men det beror inte på mig. :) Andra dagen i skolan, hade två ganska tråkiga lektioner, fick reda på att jag visst läser utökat? jaja det är väl bra kanske. Skjutsade sen den myket trötta Emman till bussen och stannade en snabbis på lundbyhallen. Snappade till mig ett paket ballerina och ett paket muffins som var på rea, tänkte överraska mor när hon kmr hem.:) Igår var det träning för Monica, Amber kändes super och vi gjorde några felfria byten i galoppen så vi är på god väg med det nu äntligen. Ingen hoppträning på onsdag nu eftersom hon har gått hårt de senaste dagarna.
premiärtur på terrängbanan, det var kul fast annorlunda tyckte Bambi! Vattnet var inga problem. Sen tog hon två gigantiska uthopp i trappan. Lyckades sitta kvar gud vete hur. Men annars rullade vi mest på. :)
Ber om ursäkt för den tråkiga kvalitén
Har fel dator för att fixa till bilderna så ni får dem i råmaterial tyvärr. Får se om jag kan fixa till de övriga och lägga upp. (y)
hej hopp.

Hola

Kan ju börja med att säga att Tord inte tyckte att det var någon fara med sadeln, inte för tillfället iaf. :') Räddade min dag fullständigt, älskar min sadel. Hoppträningen gick bra vi snäppade upp oss ett steg idag på den sista banan, från 90-100 till 100-110. Lite i taget så kör vi på det nu. Hon var fin men blev rätt trött mot slutet. Men hon var väldigt nöjd rakt igenom kändes det som, uppförde sig exemplariskt när vi fixade iordning och allt, sånt gör även mig väldigt nöjd. :) Förutom det så var det lite special idag eftersom Jojjo trillade av sin häst på senaste träningen så blev ju hon tårtansvarig. :) Fast hon hade bakat chokladmuffins ist, vilket var minst lika bra för dem var väldigt goda, sånt gillar vi!

Nu ska jag lägga mig i ett choklad,- och vaniljdoftande bad och tända lite mysiga ljus runtom. Imorgon måste jag gå upp tidigt och åka med pappa in till motala för att köra hem bippen eftersom han fick sin nya bil idag. Hur ska jag hitta hem!? nej men det ska nog gå bra.. dessutom hörde jag nåt om frukost så det blir nog trevligt. :)
Hej och Hopp och Godnatt!
Den här bilden gör inte myskänslan rättvis, men det får duga. :)

Minilördag

Hej inatt har jag sovit jättedåligt så jag känner mig alldeles seg och nasty. Hursomhelst idag var jag tvungen att masa mig upp vid halv 8 för jag hade klipptid inbokad kl.9. klipptid och klipptid, skulle bara trimma till luggen och fräscha upp lite. Diskuterade även balfrisyr så att jag vet vad jag står efter. Väldigt trevligt, och att jag dessutom slapp betala för mig var ett stort plus i kanten!
Igår åkte jag till lkpg med Johanna, vi kollade runt, förfärade oss över hur dyra sims3 spelen är och så köpte vi bakgrejer. Fick dessutom en fin muffinsbok av min mamma som en liten present, tack så mkt! :)
Sedan åkte vi hem till Johanna och bakade en himla massa cupcakes, tittade på family guy. :') Sen degade vi ihop och tittade på Spider-man, och Johanna drunkande i en hög av pudlar där nånstans. Sen släpade jag mig hem, väldigt trevlig kväll!!
Halloweendekor! by Cake Bosses Simone and Johanna
Ikväll är det hoppträning igen, vi har fått onda aningar om att min hoppsadel kan vara för trång för Amber, isf vet jag inte vad jag tar mig till!
Hej hopp.

Tisdag fm

Dagens mysterium: Den försvunna väckarklockan, återfunnen senare bland Tuvas "valpar".
Boven i det hela!
Amber ska jobbas på banan. Sen får vi se om jag kan reda ut resten av den här dagen på nåt sätt.
Hej Hopp.

RSS 2.0